Over Rover

Foto10Rover is een vereniging van OV-reizigers, voor OV-reizigers. Als reizigers kennen wij de dagelijkse praktijk in de OV-wereld als geen ander. Als consumentenorganisatie zetten wij ons daarom in voor de belangen van alle reizigers in bus, trein, tram, metro en andere vormen van openbaar vervoer. In Nederland zijn dat dagelijks drie miljoen mensen.

In verschillende overlegvormen vertegenwoordigen wij de reiziger. We zorgen dat de ervaringen van OV-reizigers worden gebruikt om vervoersbedrijven en overheden te adviseren. Daarnaast voeren we actie voor verbeteringen in het openbaar vervoer.

Rover geeft zes keer per jaar het tijdschrift De Reiziger uit. Dit blad bevat verenigingsnieuws, commentaren, tips en achtergrondartikelen over ontwikkelingen in het openbaar vervoer.

Rover is opgericht in 1971 en bestaat dit jaar dus precies 40 jaar.

Wat willen wij?
Rover wil dat reizigers een goed product krijgen aangeboden: dat bus en trein op tijd rijden, tegen een aantrekkelijke prijs, en dat klachten van reizigers serieus worden genomen. De kwaliteit van het openbaar vervoer staat of valt met een goede dienstregeling. Daarnaast willen we goede informatievoorziening, toegankelijk openbaar vervoer en staat veiligheid voorop. Rover wil dat het openbaar vervoer een goed alternatief blijft voor de auto. Niet alleen in de steden, maar (juist) ook op het platteland.

Steun Rover
Niet veel mensen weten dat Rover als vereniging afhankelijk is van leden en de inzet van vrijwilligers. Lid worden kan al vanaf 23 euro per jaar. Als Rover-lid ontvang je het blad De Reiziger, de digitale nieuwsbrief en je strijd mee voor beter OV.